Foto: TT

Nu ska NKS komma till rätta med störningarna

Uppdaterad
Publicerad

Landstingsdirektören och sjukhusdirektören för Karolinska Universitetssjukhuset har beslutat om en översyn av nätverket i den nya sjukhusbyggnaden i Solna. Översynen ska ge en mer robust nätverkslösning för Nya Karolinska.

– Det är helt oacceptabelt att våra system inte fungerar, därför är det centralt att komma till rätta med de nätverkstörningar som har varit. Vi behöver fungerande system så att vi kan ge god och patientsäker vård till våra patienter; vi måste kunna lita på de tekniska lösningarna, säger sjukhusdirektör Melvin Samsom.

Ett speciellt fokus i översynen av Nya Karolinskas nätverk kommer att ligga på systemets switchar, det som kan beskrivas som centrala nätverksväxlar, som vid driftsstörningar påverkar övriga system.

Nya Karolinska sjukhuset

Sjukhuset har ända sedan öppningen drabbats av ett flertal störningar i nätverket. Bara senaste veckan har NKS gått upp i stabsläge två gånger och dessutom behövt flytta hjärtpatienter till andra sjukhus.

Planen för arbetet ska enligt uppdraget presenteras omgående.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya Karolinska sjukhuset

Mer i ämnet