Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ska Slusskanalen under Guldbron se ut när det står klart. I klippet ser du hur långt bygget har kommit. Foto: White Arkitekter

Slussen-bygget: Nu tar nya gång- och cykelvägen form

Uppdaterad
Publicerad

Slussenprojektet väntas försenas två år och stå klart först 2027, enligt de senaste beräkningarna. Närmast i tid ligger färdigställandet av gång- och cykelbron.

Slussenprojektet är i ständig rörelse och trafiklösningarna byter av varandra. De som åker bil genom Slussen kör nu genom den nya stadsgårdstunneln, där man börjat använda det första tunnelröret. Men enligt de senaste beräkningarna blir hela bygget inte klart förrän 2027.

– Det behöver ta den tid det tar för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt för alla som ska använda platsen, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet.

Busshållplatsen måste flyttas

SVT har tidigare rapporterat om den nya temporära lösningen för Nacka- och Värmdöbussarna, som kritiserats av bland annat Nacka kommun och Region Stockholms trafikregionråd. För att tidsplanen ska hållas är det nödvändigt att busshållplatsen flyttas, enligt Eva Rosman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.