• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
AIF Kista polisanmäls av idrottsförvaltningen i Stockholms stad för misstänkt bedrägeri. Foto: Leonora Toplica/SVT

Stockholms stad: Stöd för nattfotboll i Järva har gått till hotell och utlandsresor

Uppdaterad
Publicerad

AIF Kista som tidigare drivit nattfotbollen i Järva har blivit polisanmälda för bedrägeri av idrottsförvaltningen i Stockholms stad. Men det ska ha tagit flera år innan staden införde en kontroll av föreningens ekonomiska redovisning.

– Med facit i hand skulle vi ha haft en tätare uppföljning tidigare, säger Daniel Lundmark, chef för föreningsstöd och bokning på idrottsförvaltningen.

AIF Kista har för tillfället stoppats från att driva sin verksamhet tills ärendet har avslutats. Under tiden fortgår nattfotbollen i Järva som vanligt där stadsdelen Rinkeby-Kista har ansvaret.

– Vi anser att stödet har använts till privat konsumtion, säger Marina Högland, förvaltningchef på idrottsförvaltningen.

Återbetalningskrav på över 1,5 miljoner kronor

Föreningen menar att detta har finansierats från andra håll och inte av idrottsförvaltningen, har ni undersökt det närmare?

– Nej det har vi inte gjort, men vi hoppas på att det underlag de kommer att redovisa på mötet i februari matchar transaktionerna, säger hon.

Stockholms stad kräver föreningen på en återbetalning för över 1,5 miljoner kronor. Men samtidigt har staden godkänt och betalat ut stöd för gångna säsonger som föreningen nu misstänkts för att ha använts till privat konsumtion.

I klippet ovan hör ni Stockholms stads svar kring varför det har tagit så långt tid att genomföra en kontroll över föreningens ekonomi.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar föreningen ordförande Said Ali hur Järvas ungdomar påverkas av stadens beslut. Foto: Leonora Toplica/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2023

Mer i ämnet