Hör Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdsregionråd berätta om smittspridningen i klippet ovan. Foto: SVT

Toppolitikern: ”Allvarlig smittspridning på Järva”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionråd i Stockholm, bekräftar nu för SVT att man har en stor smittspridning på Järvaområdet i Stockholm. Uppgifterna kommer efter att SVT under måndagen kunde berätta att ett flertal av de som avlidit till följd av coronaviruset var svensksomalier som alla bodde i just Järvaområdet.

– Vi ser en smittspridning på Järva som är allvarlig, säger Anna Starbrink (L).

Region Stockholm gick sedan under tisdagen ut med ett pressmeddelande om att två stadsdelar i Stockholm drabbats av en överrepresentation gällande coronafall. Det gäller stadsdelarna Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta.

Coronapandemin

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har fått i uppgift av regeringen att se till att informationen om coronaviruset och hur man skyddar sig mot det når ut till fler grupper i Sverige.

– Vi har en utmaning i ett samhälle med så många som kommer med annan bakgrund och andra språkkunskaper, och vi är generellt sett alldeles för dåliga på att nå ut till dem, säger Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet