Foto: Jessica Gow/TT

Tuffare kontroller av Stockholms uteserveringar

Uppdaterad
Publicerad

Sommarvärme i Stockholm och fyllda serveringar trots Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu ska kroglivet kontrolleras dygnet runt.

– Det här är en varning till krogar i Stockholm, ni kommer att stängas om ni inte sköter er, säger Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).

Uteserveringar och restauranger måste se till att gästerna inte är för nära varandra men trots riktlinjerna kommer det rapporter om trånga serveringar.

Nu uppmanas stockholmarna att tipsa kommunen om man ser trånga restauranger, caféer och uteserveringar. Även kontrollerna utökas och sker dygnet runt.

Corona i Stockholm

-  Hundratals inspektioner har genomförts på de 1 500 uteserveringar som finns i Stockholms stad, men fortfarande finns restauranger som får återkommande kritik och därför går tillsynen in i en ny fas, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd Stockholms stad.

”En varning”

Regeringen ber även alla kommuner redovisa för hur riktlinjerna följs.

– Det här är en varning till krogar i Stockholm, ni kommer att stängas om ni inte sköter er, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Av de 200 tillsynsbesök som gjorts har ett 30-tal fått anmärkningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet