En 23-årig man döms för en serie rån där han tillsammans med en annan rånare i flera fall tvingade brottsoffren att swisha pengar. Foto: Maja Suslin/TT

Två tonåringar begärs häktade misstänkta för dödsskjutningen i Tullinge

Uppdaterad
Publicerad

Två tonåringar begärdes under tisdagen häktade för mordet på den man i 50-årsåldern som sköts ihjäl i sitt hem i Tullinge i Botkyrka kommun, söder om Stockholm.

Det var i förra veckan som två män, anhållna i sin frånvaro misstänkta för att ha beskjutit en villa i Uppsala, pekades ut med namn och bild i media. Några timmar senare sköts en av de utpekade männens pappa ihjäl i sin bostad och avled senare av sina skador.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter var mordet i Tullinge inte ett misstag utan en medveten strategi att ge sig på föräldrar, för att markera.

Dödsskjutning i Tullinge

Två tonåringar, 17 och 19 år gamla, greps dagen efter och har nu begärts häktade, misstänkta på sannolika skäl för mordet.

– Min uppfattning är att bevisningen stärkts under den tid de misstänkta varit frihetsberövade. Därför begär jag dem häktade på sannolika skäl, säger Mikael Carlsson, kammaråklagare vid Södertörns åklagarkammare, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Tullinge

Mer i ämnet