Natten mot fredag sköts en man i 50-årsåldern i sitt hem i Tullinge och avled senare av skadorna. Foto: Blåljusbilder

Två tonåringar anhållna misstänkta för mord i Tullinge

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen har två tonåringar gripits och senare anhållits misstänkta för mord i Tullinge.

Det var natten till fredag som en man i 50-årsåldern sköts ihjäl i sitt hem i Tullinge, i Botkyrka kommun. De två som nu är anhållna för dödskjutningen är 19 respektive 17 år.

– De är i första hand skäligen misstänkta för mord och i andra hand för medhjälp till mord.  Förhör har hållits och de förnekar brott, säger Mikael Carlsson, kammaråklagare vid Södertörns åklagarkammare. 

Dödsskjutning i Tullinge

Skäligen är den lägre misstankegraden men åklagaren säger att utredningsarbetet fortsätter och att ytterligare information kan tillkomma i veckan. Senaste på tisdag måste han ta beslut om de anhållna ska begäras häktade.

Sonen pekades ut i media före dödsskjutningen

Mannen i 50-årsåldern är tidigare ostraffad. I torsdags pekades hans 25-årige son ut i media som misstänkt för en skjutning mot en villa utanför Uppsala.

Bostaden har kopplingar till den Kurdiske räven och dådet ska ha varit ett led i den pågående konflikten mellan Stockholms kriminella nätverk.

Bara några timmar efter att 25-åringen pekats ut i media som misstänkt för villlaskotten sköts hans pappa ihjäl i sitt hem i Tullinge i Botkyrka.

Ska utreda samband

Hurvida publiceringen av 25-åringens namn och bild ledde till dödsskjutningen är inte klarlagt. Åklagarkammaren i Uppsala, som hanterar fallet med villaskotten och som godkände offentliggörandet av 25-åringens uppgifter, har sagt att de ska utreda om det finns ett samband.

Åklagare Mikael Carlsson, som utreder dödsskjutningen i Tullinge, säger till SVT att han känner till uppgifterna men vill inte ge någon kommentar på ett eventuellt samband.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Blåljusbilder/Midhat Poturovic/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Tullinge

Mer i ämnet