Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur har vapenvilan mellan de två sidorna i den stora gängkonflikten i Stockholm skapats? Hör SVT:s reporter Diamant Salihu förklara. Foto: SVT/Sociala medier

Mass-sms inom Stockholm gängkonflikt: ”Skjut inte anhöriga”

Uppdaterad
Publicerad

Det råder just nu en slags vapenvila mellan de två sidorna i den stora gängkonflikt som präglat våldsvågen i Stockholm sedan december. Mass-sms har skickats ut inom den kriminella miljön om att inte skjuta anhöriga, enligt källor till SVT Nyheter.

På ena sidan står den så kallade ”greken” och Dalen-nätverket och på den andra sidan ”kurdiske räven” och hans nätverk Foxtrot med flera allierade kriminella gäng.

Konflikten bottnar i konkurrensen om narkotikamarknaden, men har också kommit att handla om hämndskjutningar och sprängningar där även anhöriga drabbats. Men nu råder det alltså vapenvila, enligt källor till SVT Nyheter.

Hör SVT:s reporter Diamant Salihu förklara hur vapenvilan tagit form i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet