En 15-årig pojke sköts ihjäl i Skogås söder om Stockholm i slutet av januari. Foto: SVT

25-åring misstänks ha beställt mord på pojke i Skogås

Publicerad

En 25-årig man har häktats för inblandning i mordet på en 15-årig pojke som sköts ihjäl i Skogås söder om Stockholm i slutet av januari. Mannen misstänks ha beställt mordet, som skedde inne på en restaurang.

– Misstanken är att han är anstiftare till mordet, säger åklagare Ida Arnell.

Det var på lördagen den 28 januari i år som det 15-åriga mordoffret sköts inne på en restaurang i Skogås centrum söder om Stockholm. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

”Polisen har tagit fel person”

25-åringen häktades även för anstiftan till människorov och anstiftan till försök till mord, enligt misstankarna begånget mellan slutet av mars till början av april i Stockholmsområdet.

Våldsvågen i Stockholm

– Han förnekar brott. Polisen har tagit fel person helt enkelt och förhoppningsvis kommer det klaras upp inom kort, säger mannens försvarare Kristofer Stahre till TT.

Så här lät det när SVT pratade med boende i området efter mordet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anaam Oweini har bott i Skogås i många år och känner inte igen den senaste tidens våldsutveckling. Hör hennes tankar om att en så ung person mist sitt liv i klippet. Foto: Sanna Lüning/SVT

Flera häktade sedan tidigare

Sedan tidigare sitter flera andra personer häktade i ärendet, däribland en i dag 16-årig pojke som misstänks ha varit den som genomfört skjutningen. Pojken har förnekat brott.

Bland de häktade i samma mål finns även en 20-årig man som i förra veckan dömdes till 18 års fängelse för att ha beordrat pojkar att utföra grova våldsbrott tre dagar i följd i södra Stockholm i januari i år.

Så här lät det i samband med domen mot gängledaren:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gärningsmännen filmade sig själva när de sköt mot en lägenhetsdörr i Fruängen i januari och la ut det på sociala medier. Så här såg det ut. Foto: Sociala medier

20-åringen är i målet häktad för stämpling till mord i Skogås och på andra platser i Stockholm i januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet