Polisens avspärrningar efter skottlossningen som slutade i att en man i 60-årsåldern dog. Foto: Utryckning Uppsala

60-åring död efter skottlossning i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern har dött efter en skottlossning i Slavsta i Uppsala sent på lördagskvällen. Polisen rubricerar det som mord.

Larmet kom till polisen klockan 23:00 på lördagskvällen. Det rapporterades då om en skottlossning i Slavsta i Uppsala.

Polisen ryckte ut till platsen och hittade där en man i 60-årsåldern som var svårt skottskadad. Mannen togs med ambulans till sjukhus men gick inte att rädda.

uppsala

– Utredningen är i ett intensivt läge. Just nu behandlas information som kommit in under natten, säger Pelle Nellberg som är presstalesperson vid polisregion Mitt på söndagsförmiddagen.

Var offret känd av polisen sedan tidigare?

– Det är ingenting vi kommenterar i nuläget.

Ser ni några kopplingar till den senaste tidens skjutningar?

– Det är inget jag kan kommentera, det är inget vi lämnar ut i nuläget. Utredarna får ta den tiden de behöver innan de vill lätta på det, så att säga.

Vill ha tips om en bil

Utredaren önskar tips från allmänheten om iakttagelser angående en mörk alternativt röd bil som färdats i området Slavsta.

– Det är under spannet mellan 22.30 och 01. Enligt uppgift ska bilen bland annat ha färdats på gång- och cykelbanor. Har man observerat något får man jättegärna höra av sig till polisen på 114 14, säger Pelle Nellberg.

Polisen misstänker att det kan röra sig om flera gärningsmän.

– I och med att en bil har setts är det troligtvis flera inblandade, säger Pelle Nellberg.

En förundersökning om mord har inletts. Mannens anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

uppsala

Mer i ämnet