Brist på bevis gjorde enligt åklagare Anne Sjöblom att en av de fyra häktade för inblandning i mordet i Boländerna försattes på fri fot i dag. Foto: SVT

Åklagaren: Mordet var ett beställningsjobb

Uppdaterad
Publicerad

Mordet i Boländerna var ett beställningsjobb – det bekräftar åklagaren nu. Tre personer sitter ännu häktade.

En av de misstänkta i utredningen av mordet i Boländerna har släppts i dag.

– Tingsrätten ville ju efter förra veckans häktningsförhandlingar att vi skulle kunna presentera mer bevis tills i dag, och det har vi inte lyckats med, säger åklagare Anne Sjöblom.

Dödsskjutning i Uppsala

Mannen är dock inte avskriven från fallet, utan fortfarande misstänkt.

Åklagarens hypotes är att någon betalat för mordet utanför en snabbmatsrestaurang i Boländerna den 1 april.

– Någon har beställt det här och det var därför jag begärde en person häktad för anstiftan, men där hade vi inte heller nog med bevis, säger Anne Sjöblom.

Jobbar med motivet

Motivet till mordet är ännu oklart.

– Det pågår just nu ett intensivt arbetet från polisens sida, vi jobbar vidare med motivbilden, säger Anne Sjöblom.

Åtal mot de tre som ännu sitter häktade ska vara väckt senaste den 9 november. Två män häktades förra fredagen misstänkta för mord och en för medhjälp till mord. Alla tre är på sannolika skäl misstänkta, den högre graden av misstanke.

Tisdagen den 10 oktober greps totalt tio personer i både Stockholm och Uppsala, som misstänktes för inblandning i mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet