Uppsalapolitikern Alexander Bengtsson (M) en av talarna. Foto: Gustav Svensson/SVT

Alexander Bengtsson (M) ville sluta med politiken efter knivattacken

Uppdaterad
Publicerad

Dagarna efter knivattacken funderade Uppsalapolitikern att sluta med politiken men ändrade sig. ”Jag tänker inte låta nazisterna vinna”.

Alexander Bengtsson (M) medverkade på en manifestation i Gottsunda mot rasistiskt motiverat våld under söndagen. Ett hundratal människor deltog i marschen.

– Vi behöver markera mot de högerextrema krafterna, säger Lucinda Andersson på Tillsammans för Uppsala.

Knivattack mot Uppsalapolitiker

Berättade om känslorna efter knivattacken

Uppsalapolitiktern höll tal på Kulturpunkten i Gottsunda Centrum i samband med manifestationen. Alexander Bengtsson berättade om känslorna efter knivattacken och hur han först bestämde sig för att lämna sina politiska uppdrag.

– Sen började jag fundera. Jag tänker inte låta nazisterna vinna, sa Alexander Bengtsson under sitt tal på söndagen. 

Utsatt för tidigare hot

Alexander Bengtsson har vid ett flertal tidigare tillfällen utsatts för dödshot. Även SVT Nyheter Uppsala har tagit emot dödshot, som skickades ut till samtliga lokala medier, riktade mot honom. Den 8 mars i år attackerades han av en okänd man med kniv i sitt eget hem.

Hör Alexander Bengtssons första offentliga framträdande efter knivattacken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattack mot Uppsalapolitiker

Mer i ämnet