Även slutet på Knutbyrättegång stängt

Publicerad

Även slutanförandena i rättegången mot tre tidigare pastorer i Knutbyförsamlingen kommer att hållas bakom stängda dörrar, skriver Uppsala tingsrätt i ett pressmeddelande.

Huvudförhandlingen har till största delen varit stängd för allmänheten, för att inte de sekretessbelagda identiteterna på tre personer i målet skulle råka röjas. Tanken var dock att slutanförandena, alltså delen där åklagare och advokat argumenterar för sin sak, skulle vara offentliga. Men nu har tingsrätten beslutat att också de ska vara stängda, efter en begäran om detta.

Åsa Waldau, mest känd som ”Kristi brud”, har åtalats för flera fall av misshandel av andra församlingsmedlemmar. Peter Gembäck har åtalats för misshandel och olaga tvång. En tredje tidigare pastor har åtalats för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knutbyrättegången

Mer i ämnet