Misstänkt skottlossning under måndagskvällen på Kapellgärdet. Foto: Utryckning Uppsala

Skott avlossades efter storbråk på Kapellgärdet

Uppdaterad
Publicerad

Minst ett skott avlossades på Kapellgärdet i Uppsala under måndagskvällen. Det var den andra skottlossningen på bara några timmar i Uppsala. Anledningen ska ha varit ett bråk mellan många personer på platsen Djäknegatan/Kantorsgatan.

Polisen fick larm om skottlossningen på Kapellgärdet strax innan klockan 20 på måndagskvällen. Efter 20 var en hundpatrull på plats där det misstänkta skottet avlossats.

Enligt personen som anmälde ska upprinnelsen till skottet vara ett bråk mellan 10-15 personer på platsen. Och polisen kan bekräfta att skott avlossats.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Polisen har genomfört förhör med vittnen som varit i närheten av brottsplatsen i samband med bråket.

Ingen ska ha blivit skadad vid händelsen och ingen är i nuläget gripen för dådet. Om skottlossningen i Gottsunda under måndagseftermiddagen har ett samband med den på Kvarngärdet kan man i nuläget inte säga.

– Det är för tidigt att säga om det hänger ihop, men det är mycket rörigt bland gängen just nu, säger en poliskälla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2019

Mer i ämnet