En pojke i tonåren har dött efter ett bråk i Björklinge i Uppsala. En annan pojke i tonåren har under natten anhållits, misstänkt för mord. Foto: UTRYCKNING UPPSALA

Tonåring död efter bråk i Uppsala – jämnårig pojke anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En pojke i tonåren har dött efter ett bråk i Björklinge i Uppsala. En annan pojke i tonåren har under natten anhållits, misstänkt för mord.

– Både misstänkt och målsägande är pojkar i 15-18 årsåldern, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Det var strax efter 20.30 på fredagskvällen som polisen larmades till en adress i Björklinge i Uppsala. På platsen hittades en svårt skadad pojke som fördes till sjukhus med ambulans, men hans liv gick inte att rädda.

Till Aftonbladet bekräftar polisen att den döde pojken var 16 år gammal. Polisen har gripit en annan pojke i tonåren och söker inga fler gärningspersoner.

Björklingedådet

”Den person som misstänks ha deltagit i bråket med målsägande kommer självmant till polisens patruller och grips”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är unga killar. Den gripne nekar till misstankarna, säger jourhavande förundersökningsledare Christoffer Envall till Aftonbladet.

Polisen har en bild av motivet, men vill inte kommentera det ytterligare. Initialt uppgav polisen att bråket skulle ha uppstått i samband med ”en mindre fest”, men den uppgiften korrigerar Christoffer Envall i Aftonbladet.

– De har träffats några stycken. De har inte varit inomhus och det var ingen fest. Förutom de två inblandade var ytterligare några stycken där, det finns vittnen av båda könen, säger Envall.

Misstänkt tonåring har anhållits

Under natten till lördag har den misstänkta gärningspersonen anhållits av åklagare.

– Vi är klara med den tekniska undersökningen på platsen och har hävt avspärrningarna, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl på lördagsmorgonen.

Polisen bekräftar att händelsen ska ha inträffat utomhus och att det fanns flera personer som blev vittnen till händelsen.

– Det finns ett antal personer på plats som har bevittnat olika delar av händelseförloppet, hur gamla de är kommer jag inte att kommentera, säger Daniel Wikdahl.

Under lördagen kommer förhör att hållas med vittnen och den anhållne.

– Det ska hållas ett antal viktiga förhör under dagen och vi vill inte föregripa någonting eftersom vi är i ett mycket tidigt skede och det är ett allvarligt brott, säger åklagaren Elin Blank.

Kommunens krisberedskap är aktiverad

Under lördagen kommer kyrkan och fritidsgården i området att hålla extra öppet, och polisen har kontaktat socialtjänsten och kommunens särskilda krisberedskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Björklingedådet

Mer i ämnet