Två personer skadades i olyckan. En av dem avled senare av sina skador. Foto: Utryckning Uppsala

Förundersökning nedlagd efter dödsolycka med polisbil

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen gällande olyckan där en man avled efter att ha blivit påkörd av en polisbil i Gottsunda lades ner under tisdagen.

Att förundersökningen skulle läggas ner tillkännagjordes av åklagare Henrik Rasmusson under tisdagen 16:e juli.

Händelsen inträffade i maj i Gottsunda. En polisbil körde på två personer på Musikvägen, i samband med att polisen var på väg mot en misstänkt skottlossning. De vände efter att ha fått ett larm om att följa efter en bil på E4. En av de påkörda personerna avled senare av sina skador.

– Jag anser att det inte finns en anledning till att anta att det har begåtts ett brott, säger Henrik Rasmusson, chefsåklagare på särskilda åklagarkammaren.

Henrik Rasmusson menar att det inte finns några indikationer på att polisen skulle ha agerat fel när han framförde bilen.

– Det finns inget som visar att han har brustit i uppmärksamhet eller på annat sätt varit oaktsam. Det har utredningen i min uppfattning kunnat visa, och då är det en olyckshändelse och inte ett brott.

Han berättar att han inte vill gå in på hur polisen beskrivit händelseförloppet, eftersom det handlar om vad enskilda personer sagt och gjort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsolyckan i Gottsunda

Mer i ämnet