Gottsundaborna Iris Elofsson, Sofia Hajkalil och Mehmet Göreli menar att vägen där olyckan inträffade var välkänd som en farlig passage för gångtrafikanter.

Gottsundaborna om vägen: ”Vi varnade kommunen”

Uppdaterad
Publicerad

Många varnade för den plats i Gottsunda där den tragiska dödsolyckan inträffade i fredags, det säger flera personer som SVT Uppsala träffar i Gottsunda under söndagen.

– Man är alltid rädd när man passerar här, säger Sofia Hajkalil.

Två dygn har gått sedan två personer blev påkörda av en polisbil som var under utryckning i Gottsunda i fredags. En av personerna, en man i 70-års ålder, avled av sina skador.

Den andra personen som blev påkörd var en kvinna i 50-årsåldern. Under söndagen vårdades hon fortfarande för sina skador på sjukhus.

Dödsolyckan i Gottsunda

– Hennes tillstånd är allvarligt men inte livshotande. Det beskrivs som stabilt, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

”Det är knäppt”

Enligt flera personer som SVT Uppsala pratar med under söndagen i Gottsunda var den plats där olyckan inträffade välkänd i området som en farlig väg där många passerar varje dag.

– Vi har sagt till många gånger att något behöver göras här, men de lyssnar inte på oss, säger Sofia Hajkalil.

Precis intill platsen där olyckan inträffade finns en gångtrappa som leder fram till vägen. Trottoaren framför trappan är nedsänkt som om det vore tänkt som en överfart för gående och människor passerar hela tiden.

– Det är knäppt att det inte är zebrasträck här, eftersom det så uppenbart är en plats där många passerar varje dag, säger Iris Elofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Gottsunda

Mer i ämnet