Till vänsteri bild, nya Tiundaskolan tidigare i somras. Till höger Sverkerskolan på Götgatan. Foto: SVT/Lars Jägemar

Gottsundaelevernas nya skolor: Tiunda och Sverker

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna från nedbrunna Gottsundaskolan ska få undervisning i Sverkerskolan och Tiundaskolan i stadsdelen Luthagen i centrala Uppsala. Det har Uppsala kommun beslutat.

Lösningen med att inhysa eleverna från Gottsundaskolan i skolorna i Luthagen är tillfällig och ska gälla fram till dess man har moduler på plats i Gottsunda, vilket man hoppas blir så snart som möjligt. Eleverna ska börja sin undervisning på Tiundaskolan och i Sverkerskolans lokaler på Götgatan på måndag.

Klasserna från Gottsundaskolan kommer att hållas samman, och tre årskurser kommer att vistas på Sverkerskolan, medan en årskurs kommer att hålla till på Tiundaskolan samt i de kvarvarande undervisningslokalerna i Gottsunda.

Gottsundaskolan nedbrunnen

På längre sikt ska en ny skola byggas i Gottsunda, och kommunen jobbar nu med att tidigarelägga bygget.

Gottsundaskolan förstördes i en kraftig brand som utbröt tidigt på måndagsmorgonen. Två tonårsflickor misstänks ha anlagt branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gottsundaskolan nedbrunnen

Mer i ämnet