Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ing-Marie Wieselgren begravs i Uppsala Missionskyrka. Foto: Simon Rehnström/SvD/TT/Alberto Lozano/SVT

Efter knivdådet i Visby – nu begravs Ing-Marie Wieselgren

Uppdaterad
Publicerad

Ing-Marie Wieselgren, 64, knivhöggs till döds på Donners plats i Visby under Almedalsveckan. På fredagen begravdes hon i Uppsala Missionskyrka.

– Hon talade med alla med värme, samtidigt som hon var saklig och resultatinriktad, säger Kjell-Åke Nordquist, församlingens ordförande och vän till Wieselgren sedan 30 år tillbaka.

Läkaren Ing-Marie Wieselgren var bosatt strax utanför Uppsala och arbetade som psykiatrisamordnare för SKR, Sveriges kommuner och regioner. Den 6 juli blev hon svårt knivskuren under Almedalsveckan. Livräddande åtgärder utfördes på plats och Ing-Marie Wieselgren fördes med ambulans till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

SVT har tidigare rapporterat att mordet numera klassificeras som terroristbrott och utreds av Säkerhetspolisen.

Knivdådet i Almedalen

Över 350 deltagare

Klockan 12 på fredagen genomfördes begravningsceremonin i Uppsala Missionskyrka. Omkring 350 deltagare var anmälda, däribland ärkebiskopen Antje Jackelén, civilministern Ida Karkiainen (S) och riksdagsledamoten Acko Ankarberg Johansson (KD).

– Det är tungt att en människa som står mitt i sin gärning att förbättra för många andra mördas, säger Acko Ankarberg Johansson (KD) till SVT på plats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ing-Marie Wieselgren deltog ofta i media. Se några av gångerna hon medverkat i SVT i videon. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Almedalen

Mer i ämnet