Foto: SVT

Studenten: ”Jag har vänner jag inte fått tag på”

Uppdaterad
Publicerad

Studenten Felix som bor området där mannen under tisdagsmorgonen hittades livlös.

– Jag har vänner som har varit ute under natten som jag inte har lyckats få tag på under morgonen. Man blir orolig, säger han till SVT Nyheter Uppsala.

Mannen hittades tidigt under tisdagsmorgonen av förbipassarande. På grund av hans tillstånd misstänker polisen att mannen mördats.

– Han har yttre skador som gör att vi misstänker att han utsatts för ett brott, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Misstänkt mord i studentområde

Läs mer: Misstänkt mord i Uppsala

Mannen hittades på Studentvägen i Uppsala, ett området som är studenttätt.

Läs mer: Området – ett av de studenttätaste

”Polisen knackade på”

Felix är en av de som bor där.

– Jag vaknade ganska tidigt av att polisen knackade på och berättade att ett grovt våldsbrott har ägt rum precis utanför, säger han.

Vad tänkte du?

– Man blir skärrad när sådant händer precis utanför där man bor. Man tänker att det här är dagar som ska vara förenade med lycka och glädje för studenter [valborgsfirandet har precis avslutats red anm.], men så händer något sådant här utanför ens dörr. Det är inte kul på något sätt.

Hundsök

I nuläget är polisen förtegen kring utredningen. Tekniker har under förmiddagen varit på plats och platsen har sökts av med hund.

Hade du hört något under natten?

– Nej det hade jag inte. Det var precis vad polisen hade frågade också.

Har vänner i området

Är du orolig att det är någon du känner som har drabbats?

– Jag har vänner som har varit ute under natten som jag inte har lyckats få tag på under morgonen. Det är klart att man är orolig för nära och kära men samtidigt som det händer så pass tidigt på morgonen att jag tror att många har hunnit komma hem.

Polisen har i nuläget inte gått ut men information gällande mannens ålder eller identitet. I nuläget finns inga misstänkta gärningspersoner.

– Vi har ett tjugotal personer som jobbar med ärendet, säger Christer Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i studentområde

Mer i ämnet