Polisen har samlats för en avstämning. Foto: SVT

Området – ett av de studenttätaste

Uppdaterad
Publicerad

Det område där den nu döda mannen hittades är ett av de studenttätaste i Uppsala. I husen bor det i princip enbart studenter och unga vuxna.

Det var under tidig tisdagsmorgon som mannen hittades livlös på Studentvägen i Uppsala. Mannen upptäcktes av en motionär intill ett soprum. Polis och ambulans larmades till platsen, och mannen konstaterades senare död på sjukhus. Polisen misstänker att mannen mördats.

Läs mer: Mannen hittades på Studentvägen

Misstänkt mord i studentområde

– Han har yttre skador som gör att vi misstänker att han utsatts för ett brott, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Området som mannen hittades i är ett av Uppsalas studenttätaste områden. Studentstaden tillsammans med angränsande Rackarberget innefattar omkring 500 lägenheter och omkring 1000 studentrum i korridor.

Centralt i Uppsala

Området ligger precis i utkanten av centrala Uppsala och har varit ett studenttätt område redan sedan byggåren under 1950- och 1960-tal.

Polisen är mycket förtegen kring ärendet. Det är i nuläget oklart om mannen bodde i området, inte heller hans ålder. Mannen bar när han hittades inga id-handlingar på sig. Det är också oklart huruvida mannen ådrog sig de yttre skadorna på plats.

Läs mer: ”Jag har vänner jag inte fått tag på”

Dörrknackning

Tekniker var under förmiddagen på plats och sökte av området. Polisen utförde också dörrknackning.

– Vi har hunnit komma ganska långt med dörrknackningen redan. Vi får även mycket frågor från människor som bor i området, säger Micke Spåman, polisassistent vid Uppsalapolisen.

I nuläget finns inga misstänkta gärningspersoner.

– Vi har ett tjugotal personer som jobbar med ärendet, säger Christer Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i studentområde

Mer i ämnet