Kvinna döms till fängelse för grovt koppleri på massagesalonger

Publicerad

Två år och två månaders fängelse. Det är domen mot den kvinna som varit misstänkt för grovt koppleri då hon har bedrivit massagesalonger där det har sålts sex. 12 män döms samtidigt för köp av sexuella tjänster.

Den kvinna som stått åtalad för att ha drivit massagesalonger i Uppsala och Stockholm där det utförts sexuella handlingar dömdes i dag till två år och två månaders fängelse.

Poliser slog till mot massagesalongerna i november och husrannsakningar gjordes där och senare samma dag på olika privatadresser. Kvinnan som bedrev salongerna anhölls i november och det var i mitten av februari som den omfattade rättegången startade.

Hon har nekat till brott och sagt att hon inte vetat att det sålts sexuella tjänster på salongerna.

Bevismaterial under rättegången

Tingsrätten bedömer att utifrån de bokningslistor som har tagits fram har det visats att det har sålts 889 sexuella tjänster på salongerna under perioden som åtalet avser.

Vid husrannsakan i lokalerna har det funnits kondomer, dagen-efter-piller och hundar har markerat för sperma på bland annat handdukar och lakan. Det finns även skriftlig bevisning i form av bland annat skiss på olika tecken som har gjorts, fotografier av bokningslistor och protokoll över brottsplatsundersökning.

Polisen vittnade i kopplerihärvan

Polisen fick tips om massagesalongerna 2017 och började därefter ett spaningsarbete och att använda sig av bevisprovokation. Ett flertal poliser besökte salongen för att provocera fram bevisning i målet och de vittnade i förhören under rättegången.

Fjorton personer stod åtalade vid Uppsala tingsrätt för köp av sexuella tjänster varav tolv personer döms och samtligas påföljd är dagsböter.

Minimistraffet för grovt koppleri är fängelse i två år och tingsrätten gjorde en bedömning av straffvärdet för kvinnan är något över minimistraffet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer