Kvinna häktad i kopplerihärva

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal poliser slog tidigare i veckan till mot två massagesalonger i Uppsala och i Järfälla. Under fredagen häktades en kvinna misstänkt för grovt koppleri.

Det var i samband med tillslag mot två massagesalonger i Järfälla kommun och Uppsala som kvinnan kunde gripas. Under fredagen häktades sedan kvinnan, bekräftar åklagarmyndighetens presstjänst för SVT.

Husrannsakningar gjordes på båda salongerna under tisdagen och senare samma dag gjordes också husrannsakningar på olika privatadresser.

Sexköpshärva på massagesalonger

Polisen hade innan tillslagen spaning mot verksamhetsställena.

– Deltagande polisers bidrag har varit mycket värdefullt, säger Tomas Eriksson, kammaråklagare vid Åklagarkammaren i Uppsala i ett pressmeddelande.

Enligt Jonathan Oja på Uppsalapolisen så har det aktuella fallet inget samband med den tidigare kopplerihärvan 2016, då en annan kvinna dömdes till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexköpshärva på massagesalonger

Mer i ämnet