”Nya” Gottsundaskolan försenas – skyddsrum problemet

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Gottsundaskolan brann ner i oktober evakuerades elever och medarbetare till tillfälliga lokaler i Sverkerskolan i väntan på en mer långsiktig lösning. Planen var att de nya modulerna skulle vara på plats i Gottsunda i mars, men nu står det klart att de försenas till efter sommaren 2019.

Enligt Uppsala kommun beror förseningen på att det finns skyddsrum under ett av husen och kommunen måste därför få tillåtelse att tillfälligt avveckla skyddsrummet. En ansökan som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Foto: Utryckning Uppsala
Gottsundaskolan nedbrunnen

Skolpersonal, elever och vårdnadshavare har informerats om att de först till höstterminen 2019 får återvända till sitt mer bekanta skolområde.

– Jag delar personalens, elevernas och föräldrarnas besvikelse över det här beskedet. Under den svåra tiden sedan branden har personalen och eleverna visat vilken otrolig anda som präglar Gottsundaskolan, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Gottsundaskolan är evakuerade till Sverkerskolans lokaler på Götgatan, men har också viss undervisning i Gottsunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gottsundaskolan nedbrunnen

Mer i ämnet