Inte överens. Mohamad Hassan (L) och Stefan Hanna (C).

Sprickan mellan L och C avgrundsdjup – Mohamad Hassan kräver ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Sprickan mellan Alliansledarna, Centerpartiets Stefan Hanna och Liberalernas Mohamad Hassan är avgrundsdjup och ett Alliansstyre i Uppsala kommun tycks idag vara en omöjlig ekvation.

– Det har skurit sig rejält efter ett antal inlägg på Facebook från Stefan Hanna (C). Det minsta man kan göra nu är att be Liberalerna om ursäkt. Jag tror inte att han har stöd i Centerpartiet för sina uttalanden, säger Mohamad Hassan (L).

Med tanke på din relation till Stefan Hanna. Är det omöjligt med ett Alliansstyre i Uppsala idag?

– Det handlar egentligen inte om personfrågor utan om att Alliansen inte har tillräckligt många egna mandat. Det är matematiskt omöjligt om vi inte får över något annat parti än SD på Alliansens sida. Vi är de enda som håller på principen att inte göra sig beroende av SD. Jag tycker att det är tråkigt och jag har känt mig väldigt ensam i de diskussionerna inom Alliansen. Därför har vi pratat med S och MP om ett samarbete, säger Mohamad Hassan.

Inte personligt

Stefan Hanna anser inte att politiken ska föras på ett personligt plan.

– Vi driver sakpolitik och kommer inte att svika våra väljare. Liberalerna spelar dubbelt när dom förhandlar med S och MP. Vi kommer inte att ingå i ett styre med V, SD eller Fi. Vi står alldeles för långt ifrån varandra.

Kan ni tänka er att ingå i ett mittenstyre med S, MP och L?

– Det är något som jag måste ta upp med min förhandlingsgrupp, säger Stefan Hanna.

Mohamad Hassan säger att han håller på att utarbeta ett förslag som skall presenteras för medlemmarna på torsdag.

Hur ser det förslaget ut?

– Det kan jag inte säga ännu men vi jobbar på det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Uppsala

Mer i ämnet