Stängslet skars upp med en vinkelslip Foto: SVT

Ännu en rymning från ungdomshem

Uppdaterad
Publicerad

En 16-åring rymde i går kväll från ungdomshemmet Klarälvsgården i Deje. Han fick hjälp att fly av en bekant från utsidan.

Strax efter klockan 21 i går kväll var den intagne 16-åringen ute och rökte på det inhägnade området tillsammans med en vårdare.

En ung man kom då fram från skogen och hotade vårdaren med ett vapenliknande föremål. Vårdaren ska enligt polisen ha beordrats att lägga sig ner på marken. Den unga mannen skar sedan upp stängslet med en vinkelslip och försvann tillsammans med den intagne 16-åringen.

16-årig rymling

Fortfarande på rymmen

Flera polispatruller har sökt efter pojkarna under natten men uppges fortfarande på onsdagsmorgonen vara på fri fot. Enligt polisen är det möjligt att pojkarna fortfarande befinner sig i området kring ungdomshemmet.

Ärendet rubriceras som rymning samt främjande av flykt.

Fler rymningar

Det är inte första gången som en intagen rymmer från ungdomshemmet. Förra året rymde en 16-åring flera gånger från Klarälvsgården, stal dyra lyxbilar och jagades av polis genom landet innan han greps.

Instutitionschefen för Klarälvsgården sa då till SVT Nyheter Värmland:

”Det alltid är ett misslyckande när sådant här sker. Det är dock relativt sällan avvikelser sker”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-årig rymling

Mer i ämnet