Foto: SVT

Den 16-årige rymmaren häktad

Uppdaterad
Publicerad

16-åringen som under ett antal rymningar stulit lyxbilar och kört vårdslöst har nu häktats.

16-åringen har vid rymningarna kört från Värmland till Stockholmstrakten, där han är hemmahörande.

Försökte köra över polis

16-åringen har gång på gång rymt från ungdomshemmet, stulit dyra bilar, gripts och sen återförts till Klarälvsgården. För att sen rymma igen.

16-årig rymling

Enligt NWT begärde åklagare honom häktad den 5 juli i år misstänkt för att bland annat ha försökt köra över en polis, i samband med ett gripningsförsök. Men domstolen släppte 16-åringen på fri fot och bara några dagara senare rymde han igen.

Greps med bilnycklar

Då höll han sig undan en dryg månad men greps igen den 11 augusti vid ett hotell i Sollentuna. Polisen hittade då en stulen Mercedes utanför hotellet och nycklarna till en Tesla, som man misstänker att han har kört.

En mängd brott

Enligt NWT är nu 16-åringen häktad misstänkt för nio olika brott.

Samtliga brott ska ha skett efter att han släpptes vid en häktningsförhandling i juli och återfördes till Klarälvsgården. Tidningen uppger att han misstänks för fem grova stölder av bilar, en stöld på en bensinmack, ett försök till grov misshandel i samband med att han försökt köra över en polis och två fall av tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-årig rymling

Mer i ämnet