Rättegången ställdes in för att Hells Angels advokater ska ha tid att gå igenom ny bevisning. Visa alla (5)
Visa alla (5)

HA-förhandling inställd

Publicerad

Hells Angels advokater vill ha tid att gå igenom bevining som lämnats in sent och krävde därför att rättegången ställs in.

Förhandlingen mellan Hells Angels och Karlstad kommun hann inte mer än börja innan den ajournerades på Hells Angels begäran. Anledningen var att Solstadens MC, Hells Angels, advokater vill se över handlingar som Karlstad kommun lämnat in under helgen. Handlingarna kommer från ett försäkringsbolag och har lämnats in som bevis, men de är inte underskrivna. Vilket innebär ett problem enligt Hells Angels advokater.

– Sådana här anonymiserade handlingar ska över huvud taget inte ges in. Det är en rättssäkerhetsfråga, säger Ismo Salmi.

Hells Angels begärde tid att få gå igenom handlingarna och att förhandlingen därför skulle skjutas upp. Rätten anser att kravet är rimligt och förhandlingen har därför avbrutits.

Hyresrätten förverkad

Förhandlingarna återupptas preliminärt 2 november. Karlstad kommuns jurister avböjer att kommentera att förhandlingen avbröts. Men i sakfrågan uppger de att kommunens inställning är att det handlar om ett hyresavtal med villkoret att hyresgästen ska försäkra fastigheten.

– Det har de inte gjort och det finns ett antal omständigheter i detta som gör att hyresrätten är förverkad. Av taktiska skäl vill vi inte gå inte på vilka dessa skäl är, säger Erik Darin på Foyen advokatbyrå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet