Många vill hjälpa hemlösa Mattias

Uppdaterad
Publicerad

Vårt reportage om hemlösa Mattias Karlsson har väckt starka reaktioner. Många har hört av sig och vill hjälpa honom.

– Det känns väldigt bra i kroppen att ni har engagerat er och visat er sympati, tack så jättemycket, hälsar en rörd Mattias Karlsson.

I fredags visade vi ett reportage om 32-åriga Mattias Karlsson som är hemlös och brukar sova på en bänk vid busstationen i Karlstad. Det här har engagerat människor både i Värmland och resten av landet. Det visar inte minst alla mejl, telefonsamtal och meddelanden i sociala medier kommit in till oss på SVT och även direkt till Mattias Karlsson.

LÄS MER: Mattias är hemlös och sover ute

Hemlösa i Karlstad
Meddelande från läsare Foto: SVT

När vi träffar Mattias Karlsson på måndagsförmiddagen har han sovit ovanligt gott efter några nätter ute.

– I natt sov jag på Solsta hotell, socialen hjälpte mig och nu ska jag ringa dem i dag igen och  se om de kan hjälpa mig även i natt.

Mattias Karlssons jakt efter en egen bostad ser betydligt ljusare ut än när vi sågs förra veckan. Sedan dess har han fått konkreta erbjudanden.

– Jag ska titta på en lägenhet i början av veckan, sedan får vi se om jag kan ta den eller inte. Allt hänger på vad hyran hamnar på och vad man får för hjälp via socialen.

Många vill hjälpa hemlösa Mattias Foto: SVT

LÄS MER: Ansvarig politiker om situationen för kommunens hemlösa

Det är en rörd och tacksam Mattias Karlsson som går igenom mejlen från alla omtänksamma människor. Att han skulle få så här starka reaktioner hade han vågat hoppas på.

”Jag erbjuder gärna mitt hem”, skriver Beatrice.

”Min vän har erbjudit gratis boende i allafall en månad – vill inte se honom frysa ihjäl”, skriver Elin.

”Jag kan hjälpa till med jobb och boende riktigt fort om han önskar”. skriver Daniel.

– Det känns väldigt bra i kroppen att ni har engagerat er och visat er sympati, så tack så jättemycket, säger Mattias Karlsson till alla som hört av sig.

Faktum är att han inte hunnit läsa alla meddelanden och tips än. Efter vår intervju ska han vidare till biblioteket och läsa sin mejl för att se vart det leder.

– Det är pirrigt och fjärilar i magen hela tiden nu. Det ska bli väldigt kul att kolla upp det här och se vart det tar vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hemlösa i Karlstad

Mer i ämnet