Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör varför Peter Eriksson, delägare och vd för Nöjesfariken i Karlstad, ger tummen ner till dagens besked om höjt evenemangsstöd. Foto: SVT

Höjt evenemangsstöd möter kritik i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen höjer nivån i evenemangsstödet från 70 till 90 procent. Samtidigt höjs det maximala stödbeloppet från 17,5 till 22,5 miljoner kronor.

Men Peter Eriksson, delägare och vd för Nöjesfariken i Karlstad, ger tummen ner till dagens besked.

Flera arrangörer har klagat över att det är krångligt att ansöka om evenemangsstöd för varje inställt enskilt evenemang.

En av dem är Peter Eriksson.

Hör honom motivera i klippet varför han inte är nöjd med dagens besked.

Näringsministern svarar på kritiken

Till SVT Värmland skriver näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson att:

”Pandemin har utmanat Sveriges kulturliv i grunden, och det är hela kulturlivets mångfald av verksamheter och aktörer som har drabbats. De senaste åren har en rad olika krisstöd införts, bland annat möjligheten till korttidspermittering, omställningsstöd, omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och handelsbolag. Evenemangsstödet är ett komplement till andra krisstöd, och det avsätts medel i år till dessa olika stöd.

Regeringen har i sina kontakter med branschen inte fått uppfattningen att stödet ansetts som administrativt krångligt att söka, men vi har förståelse för om vissa kan uppleva det så. Samtidigt måste vi väga svårigheten att söka stödet mot att vi måste se till att varje krona går till rätt ändamål och jag tycker att vi har gjort en rimlig avvägning här.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet