Foto: Klas Karlsson

Misstänkta guldrånare häktade

Uppdaterad
Publicerad

De fyra männen som suttit anhållna misstänkta för att ha rånat en guldsmedsbutik i Kil i måndags har nu häktats. Endast en av männen erkänner att han begått brottet enligt åklagaren Niclas Wargren.

– En erkänner, men säger inget mer. De andra nekar, säger han till SVT efter att häktningsförhandlingarna avslutats. Niclas Wargren vill dock inte kommentera om något nytt om utredningen framkom under häktningsförhandlingarna.

Bakgrunden till häktningen är att männen bedöms kunna försvåra utredningen eller undanröja bevis om de släpps på fri fot.

LÄS MER: ”Fem gripna efter guldrånet

De fyra männen, som är mellan 18 och 22 år gamla och hemmahörande i Örebro, greps samma dag som rånet efter en omfattande polisinsats. Med maskerade ansikten ska tre av männen ha slagit sönder montrar i butiken och stulit innehållet i dem. Därefter flydde de från platsen, först till fots och sedan med bil.

– Vid förhören med vittnen fick vi fram registreringsnummer på en bil. Det kunde leda oss vidare och så småningom hittade vi bilen i området Gruvlyckan i Karlstad. Vi gjorde en husrannsakan av bilen och hittade smycken som kom från guldbutiken. Vi hittade även en del narkotika och männen greps, berättade polisens vakthavande befäl Peter Persson för SVT i tisdags.

LÄS MER: ”Guldsmedsbutik i Kil rånad

Även en 15-åring är misstänkt för rånet men är släppt på fri fot på grund av sin ålder. Vid förhöret som hölls med honom i måndags nekade han till brott. Ytterligare en sjätte person söks, misstänkt för att vara inblandad i rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.