Detta har hänt – SVT:s reporter sammanfattar inför dagens dom. Foto: Marcus Larsson

”Offret hade skottskador”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittades död efter en trafikolycka i Kristinehamn i torsdags dog av skottskador. Det bekräftar nu polisen.

Det var vid 20.30-tiden på torsdagen som en singelolycka inträffade i Kristinehamn. En man i 50-årsåldern hade kört in i ett träd och avled senare. Men mannen dog inte av själva olyckan, utan av skador han åsamkats av någon annan innan han kraschade bilen. Tidigt ryktades det om att mannen hade blivit skjuten, något som nu bekräftas.

– Offret hade skottskador, men mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger Mats Öhman, presstalesperson på Polisen Bergslagen.

Kristinehamnsmordet

Begärs häktade på söndagen

Två personer greps samma kväll som mordet uppdagades. Det rör sig om en man i 65-årsåldern och en kvinna i 70-årsåldern. De två anhölls sedan.

– Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Kvinnan är skäligen misstänkt för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. Åklagarens inriktning är att de ska begäras häktade i morgon, säger Mats Öhman.

Misstankegrader

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

På sannolika skäl misstänkt är den högre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristinehamnsmordet

Mer i ämnet