De frivilliga på Tjejjouren Miriam i Arvika har märkt att coronapandemin gör att fler hör av sig till dem för stödsamtal. Foto: SVT

Ökat tryck på tjejjouren i Arvika under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler söker stöd hos tjejjouren i Arvika. Under coronapandemin har antalet samtal ökat rejält, jämfört med samma period förra året. Nu är det nästan tre gånger så många tjejer som hör av sig.

I mars och april förra året tog tjejjouren i Arvika emot ungefär 9 samtal per månad. Samma period i år har cirka 26 samtal kommit in.

– De som vi möter i vårt stödforum i dag är väl högstadie- och gymnasieungdomarna främst. Sedan är ju alla som hör av sig till oss anonyma, så det är en tolkning vi gör utifrån samtalen och det de berättar för oss, säger Anna Ströander Venäläinen, beteendevetare och frivillig på Tjejjouren Miriam i Arvika.

I klippet ovan hör du Anna berätta mer om ökningen och vad den tros bero på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet