Enligt försvarsadvokaten ska 20-åringen ha känt sig uttnyttjad av den 69-åriga kvinnan, som var hans lärare Foto: Fredrik Bergvall/SVT

Rättegång mot mordmisstänkt 20-åring i Kil

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen inleds rättegången i Värmlands tingsrätt mot den 20-årige man som misstänks ha mördat en 69-årig kvinna i Kil i juni. Den misstänkte mannen har erkänt gärningen och berättat hur det gick till när han dödade kvinnan.

Den 20-årige mannen har varit häktad sedan slutet av juni misstänkt för mordet på en 69-årig kvinna i Kil. Först, efter gripandet, nekade mannen till brottsanklagelsen men erkände brott i samband med häktningsförhandlingen.

Den misstänkte 19-åringen vid häktningsförhandlingen 29 juni 2019, tillsammans med advokat Anders Olsson. Foto: Fredrik Bergvall
Misstänkt mord på volontär i Kil

Kvinnan var hans lärare

Den 69-åriga kvinnan hittades död i sin bostad den 27 juni år.  I förhör berättar 20-åringen, som vid tidpunkten för brottet var 19 år, hur han ströp kvinnan, som var hans lärare, till döds.

Han kunde gripas i närheten av kvinnans bostad efter att han själv ringt 112.

Ska ha känt sig utnyttjad

Mannen har genomgått en rättpsykiatrisk undersökning, men enligt Rättsmedicinalverket lider han inte av en allvarlig psykisk störning.

Enligt hans försvarsadvokat Anders Olsson har 20-åringen känt sig uttnyttjad av den 69-åriga kvinnan.

Relationen mellan de två ska ha utvecklats till något mer än bara en vänskaplig relation. Och den åtalade mannen har själv beskrivit i förhör hur relationen utvecklats till en sexuell relation som han mådde dåligt över.

Åklagaren Cecilia Aronsson yrkar på att mannen, förutom att han döms för mord, också utvisas ur landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på volontär i Kil

Mer i ämnet