Sandra Andersson har tre barn som går i Bäckalunds skola och tänker inte sluta strida för skolan. Foto: SVT

Sandra tänker strida för Bäckalunds skola

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget att lägga ner Bäckalunds skola i Sunne väcker starka reaktioner i bygden. Och nu rustar ortsbefolkningen för ännu en skolstrid.

– Det är bedrövligt! Jag tycker inte de ser till barnens bästa när de vill lägga ner skolan, säger Sandra Andersson som har tre barn som går i Bäckalunds skola.

Det är styrande Centerpartiet och Socialdemokraterna i Sunne som nu blåst till strid i skolfrågan i Sunne igen genom att lägga fram ett förslag om att lägga ner Bäckalunds skola. Men precis som tidigare så tänker inte föräldrar, barn och andra berörda ge sig utan strid.

– Vi kommer fortsätta att försöka påverka. Nu pratar vi föräldrar med varandra och mobiliserar. De flesta vill ju ha skolan kvar, de har ju valt att låta sina barn gå här, säger Sandra Andersson.

”Vi ger aldrig upp”

 Hon och alla andra som står bakom kampen för att besvara skolan kommer nu, som tidigare, att mobilisera för ännu ett slag om skolans vara eller inte vara. Förlorar de striden tvingas barnen i Bäckalund att bussas till Östra skolan i centrala Sunne eller till skolan i Lysvik. Det är många barn som inte klarar de stora klasser som blir följden av det.

– Här är det bara små klasser och det säger sig självt att barnen blir sedda på ett annat sätt i en liten klass, säger Sandra Andersson.

Vad skulle kunna få er att ge upp den här kampen?

– Ingenting. Vi ger aldrig upp!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.