Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stadshusförsäljningen tas upp i Uppdrag Granskning Foto: SVT

Stadshusförsäljningen tas upp i Uppdrag Granskning

Uppdaterad
Publicerad

Den omstridda och kritiserade försäljningen av stadshuset i Karlstad tas nu upp av Uppdrag Granskning. I dagens avsnitt lyfter programmet fram en vänskapsrelation som lade grunden till den omtvistade affären.

Inför försäljningen av stadshuset gjordes två värderingar av fastigheten. Den ena landade på 104 miljoner kronor, den andra på 51 miljoner kronor. Den politiska majoriteten valde att – utan budgivning- sälja till ett fastighetsbolag styrt av Karlstadssonen Mikael Solberg till det lägre priset. Uppdrag Gransknings undersökningar visar att det var en vän till Mikael Solberg, Göran Österman, som via det regionala projektet Buisiness Värmland sammanförde Mikael Solberg och Karlstads kommun. Lockbetet som skulle få politikerna att nappa var hundratals jobb i ett nytt IT-bolag som skulle bli det nya Facebook. Men IT-bolaget gick i konkurs med mångmiljonskulder.

Reportaget Vännerna och stadshuset sänds onsdag 15 januari. Du kan se det från 12.00 på SVT Play – eller 20.00 i SVT1.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Karlstad Stadshus sålt

Mer i ämnet