”Uppsägningen är korrekt”

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads kommun svarade under måndagen på den stämning Solstadens motorsport, tillika HA lämnat in till Värmlands Tingsrätt. Kommunen vidhåller där att uppsägningen de gjort är korrekt.

När Karlstads kommun köpte Hells Angels fastighet i Härtsöga på exekutiv auktion, sade man upp hyresgästen som formellt är Solstadens motorsport.

Klubben ansåg att uppsägningen var ogiltig och i september lämnades en stämning in mot kommunen. Solstadens motorklubb hävdade att kommunen glömt en obligatorisk passus om att hyresgästen har rätt att överklaga till Hyresnämnden.

Försäljning av Hells Angels klubblokal

Men det är fel anser kommunens ombud, advokatfirman Foyen. I yttrandet som lämnades till Värmlands tingsrätt idag skriver de att uppsägningen är korrekt och att den typ av uppsägning kommunen gjort inte kräver denna passus.

Två uppsägningar

Förra veckan blev klubben återigen uppsagd. Den här gången hävdar kommunen att hyresgästen förverkat sin hyresrätt eftersom de inte hållit lokalen försäkrad.

– Vi vill inte ha några kriminella grupperingar i vår kommun och kommer att göra allt för att få bort Hells Angels från Karlstad. Nu får den juridiska processen ha sin gång. Vi hävdar att uppsägningen är korrekt, skriver kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) i ett pressmeddelande.

Kräver besked om flytten

Senast den 18 november ska Solstadens motorklubb ha svarat kommunen om de tänker flytta frivilligt. Annars vidtar kommunen rättsliga åtgärder, skriver man i pressmeddelandet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försäljning av Hells Angels klubblokal

Mer i ämnet