Den nya stationen kommer att tillhandahålla förnybara drivmedel som vätgas, biogas och snabbladdare för elfordon. Foto: Monika Bruhn/SVT

Grums får Värmlands första tankstation med vätgas

Publicerad

En unik tankstation för vätgas och andra förnybara drivmedel har fått närmare 20 miljoner kronor i stöd från Naturvårdsverkets ”Klimatklivet” och kommer att etableras i Grums i slutet av år 2023.

I omställningen till ett klimatneutralt samhälle med en fossilfri transportsektor utpekas vätgastekniken som en nyckelfaktor.

­- Det här är en etablering som har stor betydelse för Värmland. Tankstationen ger nya förutsättningar för effektivare och mer hållbara transporter på vägarna, dessutom får den en strategiskt viktig placering i länken mellan Oslo och Stockholm samt för trafiken i norrgående riktning vilket känns väldigt positivt, säger landshövding Georg Andrén.

Den nya stationen kommer att tillhandahålla förnybara drivmedel som vätgas, biogas och snabbladdare för elfordon (160 kW).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer