Varning för blixthalka i hela länet

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket varnar för blixthalka i hela länet. På E45:an vid Fagerås bärgas en lastbil som kört av vägen och enligt polisen är det extremt halt på platsen.

– Besvärligt väglag med stora bokstäver kan man säga, säger Eva Rehnström på Trafikverkets presstjänst.

”Väghållare håller på att ta ut allt salt som går”, skriver polisen angående bärgningen av lastbilen på E45:an. Bärgningen beräknas vara klar först vid 16.00.

– Det är halt över i stort sett hela landet, utom i norr. Vägbanan är kall och så kommer det regn, då blir det problem med ishalka, säger Eva Rehnström.

På väg 637, vid Krokebol utanför Arvika, står flera lastbilar still. Trafikpåverkan bedöms vara mycket stor fram till klockan 17.30 idag.

– Det är på grund av väglaget som gör att de har fastnat där. Vi uppmanar folk att ta en annan väg om möjligt, säger Eva Rehnström.

Olyckor på flera håll

På väg 604 utanför Kristinehamn står en buss i diket. Räddningstjänsten har dock inte kallats till platsen.

Ytterligare en olycka inträffade vid lunchtid på tisdagen utanför Säffle, på E45. Den ska dock inte ha orsakats av halka, menar räddningstjänsten som var på plats.

Inom loppet av en halvtimme, mellan klockan 14 och 14.30 på tisdagseftermiddagen, trillade sex nya trafikmeddelanden in. Väg 63, 240, 752, 888 och E18 påverkas.

Vid 14.50 säger polisens pressinformatör, Stefan Wickberg, att inga personskador rapporterats in i samband med halkan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.