Här är några av nyheterna vi har berättat om i veckan som gått. Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Smalhets, ätstörningar och mordrättegång

Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

• Den här veckan har vi berättat om att allt fler unga i Värmland drabbas av ätstörningar. Vi träffade Hanna Wirdegård, som var 12 år när hon fick diagnosen anorexi.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hanna Wirdegård berätta om sina erfarenheter av att ha levt med ätstörningar ända sedan hon var tolv år. Foto: Ulrica Olsson/SVT

• När sista rättegångsdagen om mordet på Drottninggatan i Karlstad avslutades i onsdags så yrkade målsägarbiträdet Leutrim Kadriu på att de två misstänkta, en 26-åring och en 21-åring, ska dömas till livstids fängelse för mordet på 20-årige Lauren Spaho.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leutrim Kadriu, mördade Lauren Spahos målsägarbiträde, yrkar på livstids fängelse för de två männen som misstänks för mordet. Foto: Privat & Håkan Wikström

• En snackis i länet den här veckan är kritiken som kommit mot Region Värmlands nya metod, tänkt att bidra till att få gravida kvinnor att gå ned i vikt. ”Det blev väldigt triggande”, säger trebarnsmamman Emma Kavouras i Kristinehamn – en av många som reagerat på regionens inlägg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör trebarnsmamman Emma Kavouras i Kristinehamn berätta vad hon reagerade på i regionens inlägg. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.