Den tredje personen som anhållits misstänkt för mordförsök efter skjutningen i centrala Karlstad i förra veckan släpptes i dag. Foto: SVT

Ytterligare en man misstänkt efter skjutningen i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Sedan tidigare har två män häktats misstänkta för mordförsök efter skjutningen i Karlstad. Ytterligare en man är släppt på fri fot. Nu har en fjärde man anhållits misstänkt för inblandning i dådet.

– Han misstänks för skyddande av brottsling, säger åklagare Helena Pihlqvist.

En fjärde man misstänks nu för inblandning i mordförsöket i Karlstad, något som NWT var för att rapportera om.

Det var på torsdagskvällen som polisen grep en fjärde misstänkt för skjutningen i Karlstad. Strax därefter valde åklagare Helena Pihlqvist att anhålla mannen.

– Han misstänks för skyddande av brottsling. Jag kan inte säga exakt när misstankarna riktades mot mannen, bara att han anhölls igår kväll, säger Pihlqvist till SVT Nyheter Värmland på fredagsförmiddagen.

Kommer han att begäras häktad?

– Jag har till på måndag klockan 12 att besluta om jag ska begära honom häktad, så vi avvaktar fram till dess.

Kommer han att förhöras under helgen?

– Han kommer att förhöras med advokat under helgen. I övrigt kan jag inte kommentera. Vi är inne i ett intensivt utredningsläge nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.