Advokaten om den misstänkte: ”Han är helt oförstående”

Publicerad

Den man i 50-årsåldern som misstänks för mordet på sin fru och sina tre barn nekar till alla anklagelser. Hans advokat Poly Jensell tillbakavisar även medieuppgifter om att familjens ekonomi skulle ha varit dålig.
– Han ställer sig helt oförstående till anklagelserna, säger Jensell till SVT Nyheter.

Mannen misstänkts för mord på sin fru och sina tre barn, varav det yngsta är i tvåårsåldern. Det var i torsdags förmiddag som räddningstjänst kallades till en fastighet i Gårdsten i Göteborg. I en brinnande lägenhet hittade de en kvinna och tre barn. Kvinnan och ett barn dödförklarades på plats, och två barn dog i ambulansen respektive på sjukhuset. Mannen själv påträffades utanför lägenheten.

LÄS MER: Åklagaren om misstänkta mordet i Gårdsten: ”Oerhört tragiskt”

– Det finns ett helt naturligt skäl till att han påträffades där – han blev uppringd om att det brann i hans hem och ombads ta sig dit fort. Han ställer sig helt oförstående till dessa mycket allvarliga anklagelser, och har gett en mycket detaljerad, trovärdig och sammanhängande berättelse om vad han gjort dygnet innan branden, säger försvarsadvokat Poly Jensell i intervju med SVT Nyheter.

LÄS MER: Man häktas för mord på kvinna och tre barn

Hur var hans relation till familjen?

– Den var mycket god. Det är en familj som av både grannar och huvudman sägs ha stått väldigt nära varandra. Han pratar om relationen som harmonisk. Makarna var tillsammans sedan 18 år tillbaka. Många uppgifter har florerat om familjens ekonomi – det kommenterar vi inte, men jag kan säga att min huvudmans syn på ekonomin är en annan än den som sagts, säger Poly Jensell.

LÄS MER: Detta har hänt: Kvinna och tre barn hittade döda

Hur mår din klient i nuläget?

– Han mår inte bra, han känner stor sorg. Han måste hantera att han mist sin familj, samtidigt som han står anklagad för att ha bragt dem om livet. Den kombinationen gör att han mår oerhört dåligt, och när man pratar med honom förstår man den djupa sorg han känner, säger Poly Jensell.

LÄS MER: Grannen Göran: ”Det är vansinnigt”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Barnfamilj död i Gårdsten

Mer i ämnet