Martin Bergman, Göteborgs friidrottsförbund, berättar om det nya loppet och vad alternativet är för de som inte är sugna på det. Foto: TT/SVT

Varvet ersätts med nytt lopp

Uppdaterad
Publicerad

Förra året ställdes Göteborgsvarvet in på grund av coronapandemin. Även i år ställdes det in – och löparna fick valet att genomföra ett digitalt varv. Men under tisdagen kom beskedet att det blir ett annat lopp den sjätte november i år.

– Nu hoppas vi att vi åter kan få löparnas förtroende, säger Martin Bergman, förbundsdirektör på Göteborgs Friidrottsförbund.

Nu har löparna som var anmälda till årets varv två alternativ. Att genomföra ett ersättningslopp den sjätte november, eller flytta sin plats till 2022.

– Vi har varit i dialog med sjukvård och smittskydd som helst inte ser ett lopp i centrala stan där mycket folk rör sig, säger Martin Bergman som är vd för Göteborgsvarvet.

Mer information om det nya loppet som kommer att gå av stapeln den 6 november 2021 kommer i månadsskiftet september och oktober, enligt ett pressmeddelande.

I klippet nedan berättar Fredrik Dolff varför han anmält Göteborgsvarvet till Allmänna reklamationsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.