Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar SVT:s reporter om häktningarna av de misstänka bröderna. Foto: SVT

Två bröder häktade misstänkta för bilmordet på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

Två bröder häktades under onsdagen misstänkta för att med bil kört på och mördat sin mamma på Hisingen. Ytterligare två personer, som är släkt med bröderna, häktades misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

Enligt SVT:s reporter på plats vid häktningsförhandlingen var stämningen tryckt i rättssalen. Ett tjugotal personer, varav flera säger sig vara anhöriga, finns på plats.

Den första förhandlingen gällde en av de två bröder som misstänks för mord. Han var sammanbiten och tuggade tuggummi när han leddes in i salen i gröna häkteskläder. En dryg timme efter förhandlingens start meddelande Göteborgs tingsrätt att han skulle häktas. Detta följdes av högljudda reaktioner från de anhöriga som fanns på plats inne i rättssalen, enligt SVT:s reporter på plats.

Bilmordet på Hisingen

Hans försvarsadvokat Maria Sanner ville inte ge några ytterligare kommentarer efter förhandlingen.

Försvarsadvokaten: ”Mår väldigt dåligt”

Vid 15-tiden meddelade Göteborgs tingsrätt att även den yngre brodern häktas, misstänkt för mord. När beslutet meddelas börjar han gråta och frågar domaren om han får ringa sin familj, enligt SVT:s reporter på plats.

Försvarsadvokat Nan Sahlén kommenterade efter förhandlingen att den yngre brodern mår väldigt dåligt av situationen.

Vad är hans inställning till de här misstankarna?  

– Han har förnekat, jag kan inte kommentera det mer, säger hon.

Kan du säga mer hur han förklarar det här?

– Det är en utredning som är sekretess så det kan jag inte.

Alla fyra häktades

Slutligen valde Göteborgs tingsrätt att även häkta de två släktingar som misstänks för grovt skyddande av brottsling. Där avböjde försvarsadvokat Sylvana Stoeva att kommentera efter rättens beslut. Försvarsadvokat David Baradavid vars klient även var åtalad för grovt olaga hot säger att hans klient förnekar brott.

– Vi menar att han bör försättas på fri fot. Hur man än bedömer det här så finns inga skäl för att häkta honom, säger försvarsadvokat David Bardavid.

Påkörda med bil

I lördags eftermiddag blev en kvinna och en man, båda i 40-årsåldern, påkörda med en personbil på Långströmsgatan. Kvinnan avled till följd av sina skador och tillståndet för mannen uppges vara allvarligt men stabilt.

Vid lunchtid på onsdagen begärde åklagare två personer, kvinnans söner, häktade vid Göteborgs tingsrätt, misstänkta för mord. Även två andra personer begärs häktade, misstänkta för grovt skyddande av brottsling. En av dessa misstänks också för grovt olaga hot.

Åklagare har tidigare bekräftat att det finns misstankar om hedersmotiv, och att det finns en familjerelation mellan de inblandade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilmordet på Hisingen

Mer i ämnet