Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Det här är skrämmande dåligt skött, säger Christer Muregård, styrelseledamot i bostadsrättsföreningen Lilla Torget om Länsstyrelsens miss kring beslutet om sprängningar av Västlänkstunneln. Foto: SVT

Efter länsstyrelsens miss: Boende har skickat in överklagan

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen stod det klart att Länsstyrelsen i Stockholm begått ett misstag och inte i tid meddelat allmänheten om nattliga sprängningar som snart drar igång i centrala Göteborg. Det innebär att ärendet är öppet för överklagan – och redan idag har en av de berörda bostadsrättsföreningarna gjort just det.

Det var i början av veckan som SVT Nyheter Väst rapporterade om att Trafikverket valt att förlägga sprängningar av Västlänkens huvudtunnel nattetid. Det för att människor som arbetar i området, bland annat Länsstyrelsens personal i residenset, ska ha arbetsro under dagtid.

Men de boende i området hänvisas till hotell nattetid under över ett halvårs tid och när man fick reda på detta i slutet av augusti, bara drygt en månad innan sprängningarna drar igång reagerade flera kraftfullt.

Publicerade aldrig

Trafikverket och Länsstyrelsen sa att man kungjort beslutet i Post- och inrikes tidningar samt i G-P och DN i juni och beslutet hade därför hunnit vinna laga kraft.

Men under tisdagen avslöjade SVT att Länsstyrelsen i Stockholm, som ansvarade för publiceringen, inte alls hade gjort det.

– Vi har lämnat in en överklagan till Mark och mijlödomstolen under förmiddagen. Det här är skrämmande dåligt skött, så här får det inte gå till, säger Christer Muregård, styrelseledamot i bostadsrättsföreningen Lilla Torget.

Trafikverket arbetar under onsdagen med en strategi för hur man ska hantera den uppkomna situationen. Inriktningen är att man kommer att dra igång sprängningarna som planerat.

Hör Christer Muregård berätta mer om bostadsrättsföreningens överklagan i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nattliga sprängningar i centrala Göteborg

Mer i ämnet