Foto: Expressen

Ehns kontakter med högerextremismen

Uppdaterad
Publicerad

Enligt partiledningen uteslöts Patrik Ehn på grund av att han inte lämnat extremismen bakom sig, vilket Patrik Ehn förnekar. Nu avslöjar Expressen att Patrik Ehn haft mejlkontakt med tyska NDP.

Enligt Expressen har Patrik Ehn så sent som 2003 bjudits in att närvara vid NDP:s partitillställningar i Tyskland av sin kontakt Per Lennart Aae. En kontakt som Patrik Ehn hävdade var opolitisk.

2007 kritiserar Patrik Ehn Sverigedemokraterna i ett mejl till Per Lennart Aae. Han skriver att partiet ”börjat urvattna den nationaldemokratiska ideologin”, något som han inte tycker om. Men avdelningen i Göteborg håller enligt Patrik Ehn ”fanan högt”.

Sverigedemokraten Patrik Ehn

I samma mejl skriver han: ”Vad gäller avgränsningen till fria grupper så är den väl i det närmaste total i partiet, men kanske inte i första hand av ideologiska skäl utan för att partiet inte vill förknippas med ´gatuvåld´. Många unga organiserar sig gärna i friare grupper och dessa unga människor går vi nu miste om.”

I ett annat mejl fortsätter han sin kritik av Sverigedemokraterna: ”Vår ekonomiska politik saknar dock visioner, och utrikespolitiken decimeras ofta till kritik av muslimska stater. Nåväl, efter valet får jag ta initiativ till en ideologisk debatt inom partiet”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverigedemokraten Patrik Ehn

Mer i ämnet