Foto: SVT

Ny gruppledare utsedd

Uppdaterad
Publicerad

Uteslutne Patrik Ehn uppmanas lämna sina poster. Nu partiet utsett en ny gruppledare för kommunen.

Beslutet att uppmana Patrik Ehn att lämna sina politiska poster var enhälligt bland mötesdeltagarna. Men i slutändan hänger allt på om Patrik Ehn själv väljer att lämna regionfullmäktige. Mötet får dock direkta konsekvenser för Patrik Ehns roll i politiken.

– Gruppledarposten blir han ju av med, det är inga konstigheter, säger Michael Andersson, ordförande i SD Mölndal som var med på mötet i går.

Sverigedemokraten Patrik Ehn

Nu har Arne Steen utnämnts till nya gruppledare för SD i Göteborgs kommun. I Västra Götalandsregionen ligger Lars Hansson bra till.

Även om Patrik Ehn inte tror att det politiska arbetet kommer förändras, så har Patrik Ehns uteslutning påverkat partiet och dess medlemmar i Västsverige. Det finns ett missnöje med hur partiledningen hanterat ärendet.

– Det har varit olika åsikter om det, det är helt klart, säger Lars Hansson.

– Det är ett stort avbräck att vår gruppledare i regionen försvinner. Han har gjort mycket gott för oss i två och ett halvt år, säger Hans Larsson, som en gång i tiden introducerades i partiet av Patrik Ehn.

Var det rätt beslut av partiledningen?

– Ja, de har ju kommit fram till det, så det var väl rätt då.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverigedemokraten Patrik Ehn

Mer i ämnet