I hundkojan hittades två påsar med amfetamin. Foto: Polisens förundersökning

Frias från det stora knarkbeslaget i hundkojan

Uppdaterad
Publicerad

Totalt hittade polisen över 53 kilo amfetamin i Hyssna i Marks kommun. Men de tre män som åtalats för synnerligen grovt narkotikabrott döms inte för det största beslaget. Två män döms till fängelse för grovt narkotikabrott för fem kilo amfetamin som hittats i en bil. Det rapporterar P4 Sjuhärad.

Polisen hade spanat på de misstänkta männen under några veckor. Den 11 december lämnade en bil villan i Marks kommun. Då slog polisen till. I bilen hittades nära fem kilo amfetamin. Men polisen skulle hitta betydligt mer. Det största fyndet gjordes i en hundkoja. Amfetamin hittades även gömt under husgrunden. Totalt beslagtogs 53,5 kilo amfetamin.

Nu har tingsrättens dom fallit. Något som P4 Sjuhärad rapporterade först om. Två av männen döms för innehav av det amfetamin som hittades i en bil. Men enligt tingsrätten så går det inte att binda männen vid den narkotika som hittades under huset och i hundkojan.

Den tredje mannen frias från misstankarna om narkotikabrott då det enligt tingsrätten inte är bevisat att han känt till narkotikan. Han döms dock för vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.