Några av marmorskivorna var lite tjockare än de andra vilket väckte misstankar. De visade sig innehålla stora mängder cannabis. Foto: Tullverket

32-årig man från Göteborg misstänks för haschimport

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig man från Göteborg är en av de svenskar som gripits i operationen Trojan Shield. Enligt åklagare Jonas Almström är mannen medlem i ett kriminellt nätverk med bas i Bergsjön. Mannen misstänks ha importerat över ett ton hasch med båt från Marocko.

I november 2020 beslagtogs haschpartiet av tullen i Göteborg. Det hittades inuti en last med 57 ton marmorskivor som kommit till Göteborgs hamn från Marocko. Två män dömdes i maj till fängelse för att ha tagit emot partiet.

Men den 32-åring som nu har gripits tros vara den verklige importören. I måndags greps han av tullen, misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling, vilket DN var först med att rapportera. 

Operation ”Trojan Shield”

– Jag har begärt honom häktad, säger åklagare Jonas Almström till SVT.

Mannen nekar till brott

Enligt Jonas Almström är mannen medlem i en kriminell gruppering med bas i Bergsjön i Göteborg.

– Han ingår i det så kallade Bergsjönätverket. Om han är ledare eller gängmedlem vet jag inte, men han är tidigare dömd i ett mål från 2014 där tingsrätten konstaterade att det handlade om det kriminella nätverket i Bergsjön, säger Jonas Almström.

Bevisen består bland annat av meddelanden från mobilappen Anom. Den 32-årige mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Operation ”Trojan Shield”

Mer i ämnet