Foto: TT

Häktad läkare polisanmäld efter digital undersökning

Uppdaterad
Publicerad

Den läkare från Skaraborg som sitter häktad för sexuella övergrepp mot barn ska ha blivit polisanmäld efter en undersökning via den digitala tjänsten Kry.

Läkaren sitter häktad efter flera polisanmälningar om misstänkta sexuella övergrepp på barn i samband läkarundersökningar. Brotten ska ha begåtts i Stockholm, men läkaren utreds nu också för ett 30-tal fall patienter som läkaren ska ha haft kontakt med på Skaraborgs sjukhus.

Nu rapporterar Dagens Medicin att läkaren även har polisanmälts för sexuella övergrepp vid en undersökning av ett barn via den digitala tjänsten Kry. Enligt tidningen är det en förälder som under våren 2017 använde sig av den digitala tjänsten som polisanmält läkaren.

Läkare dömd för övergrepp på barn

Föräldrar har kontaktats

Krys kommunikationschef Samuel Danofsky bekräftar för SVT att det finns ett fall som stämmer in på uppgifterna.

– Vi har varit i kontakt med föräldrarna och vi uppmanade också dem att göra en polisanmälan. Vi vill också uppmana andra föräldrar som upplevt något avvikande att kontakta oss, säger Samuel Danofsky, kommunikationschef på Kry.

Läkaren stängdes av

Den misstänkte läkaren arbetade på Kry från och med våren 2017 och fram till årsskiftet 2017/2018.

– När vi fick veta att läkaren misstänktes för allvarliga brott stängde vi av honom från alla våra system på direkten, säger Samuel Danofsky.

Senast klockan 11 den 8 februari ska åklagaren fatta beslut om den misstänkte läkaren ska omhäktas eller inte.

Kry

Kry är en digital läkartjänst där man kan få hjälp med besvär som inte kräver en fysisk undersökning.

Läkarmötet sker via videosamtal.

Tjänsten bemannas av över 100 läkare från hela landet som kompletterar sitt arbete på andra vårdcentraler och kliniker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Läkare dömd för övergrepp på barn

Mer i ämnet